Könyvújdonság!

Halzer Györgyi - A szabadság dimenziói

150 olda, keménykötéses cérnafűzéssel, 21x26cm
Merendelheti a rendelés oldalunkon.


Ebben a könyvben megtalálja 64 energetizáló és harmonizáló mandala mintáját, szimbólumainak közérthető magyarázataival és a készítéshez szükséges technikai leírásokkal. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt használható könyv, érdekes, izgalmas kalandot kínál a mandalák világában.

A mandala forma, a benne lévő szabályos geometriai felosztás és a ritmikus ismétlődések folytán képes az élőlények energiarendszerét befolyásolni, megfelelő hullámhosszra állítani és az agyféltekék közötti harmonikus összeköttetést megteremteni. Ezáltal megnyugtatja és regenerálja a szervezetet, beindítja öngyógyító képességét, új gondolatokat ébreszt, növeli az agy felhasználható kapacitását, tágabb összefüggések megértésére, egyes esetekben különleges képességek kifejlesztésére tesz alkalmassá. Megszépítheti készítője és szemlélője kisugárzását. Mivel a mandalák megemelik az ember általános energiaszintjét ezért a megfelelő mintázatok védettséget és biztonságérzetet keltenek környezetükben.
A könyvben található mandalák szimbólumvilága betekintést nyújt a természet és az embert körülvevő világ rendjébe és működési elveibe. Minden egyes mandalánál részletes leírást talál a benne fellelhető szimbólumokról és a felhasználási területeiről. A könyvben található ábrák hagyományos rajz- és geometriai eszközökkel, kézzel készültek, egyéni felhasználásra. Külön fejezetben kezdők számára is könnyen érthető útmutatást adunk azokról az eszközökről, grafikai és kézműves technikákról melyekkel életre kelthetők, kiszínezhetők a mandala minták. Az alkotás lehet személyes vagy közösség építő tevékenység és egyszerű kikapcsolódás is.A könyv bevezetője

Az ősi szanszkrit mandala szó jelentése: a kör. A mandalák a keleti és a nyugati hagyományokban, minden nép kultúrájában és díszítő művészetében fontos szerephez jutottak és jutnak ma is. A barlangrajzokban, a 7-8000 éves mezopotámiai mintákban, az inka-maja naptárakban, a buddhista tankákban és sztúpákban, az arab kupoladíszekben, az egyiptomi falfestményekben, a bonyolult kelta csigavonal motívumokban vagy a katedrálisok rózsaablakaiban az egész világon fellelhetjük ezt a formavilágot, mint szakrális tárgyakat, meditációs eszközöket és a külső-belső tér harmonizálását szolgáló díszítéseket. A vallási és más spirituális hagyományok régóta használják a mandala formákat a tudat tágítására, más dimenziókba való betekintésre, gyógyításra. Közelebbi történelmünkben a buddhista hagyományokban jutott a legnagyobb szerephez, mint a számukra legszentebb dolog - a megszabadulás - elérésére használható meditációs tér.

A mandalaforma, a benne lévő szabályos geometriai felosztás és a ritmikus ismétlődések révén képes az élőlények energiarendszerét befolyásolni, megfelelő hullámhosszra állítani és az agyféltekék közötti harmonikus összeköttetést megteremteni. Ezáltal megnyugtatja és regenerálja a szervezetet, beindítja öngyógyító képességét, új gondolatokat ébreszt, növeli az agy felhasználható kapacitását, tágabb összefüggések megértésére, egyes esetekben különleges képességek kifejlesztésére tesz alkalmassá. Megszépítheti készítője és szemlélője kisugárzását. Mivel a mandalák megemelik az ember általános energiaszintjét, ezért a megfelelő mintázatok védettséget és biztonságérzetet keltenek környezetükben.

A könyvben található mandalák szimbólumvilága betekintést nyújt a természet és az embert körülvevő világ rendjébe és működési elveibe, egyes elemeiben hordozza a messzi homályba veszett ősi tudást, a Mesterek szavakkal át nem adható tanításait. Nem kell feltétlen megtanulni vagy megérteni működési rendszerüket, mivel erejük, igazságuk és a valóság az egyszerűségükben van. A szabadság a rendben lakik. Az ember ősidők óta szeretné igába hajtani a természet minden erejét, hogy az ő céljait szolgálja, de ez szükségszerűen bukáshoz vezet. A Teremtést nem lehet legyőzni, csak az emberi elmét lehet meghaladni - amit már olyan régen használ - hogy észre sem lehet venni a sablonjait. Ez az út a megszabaduláshoz vezető, az önmegismerés útja. A természet törvényeit és működési elveit megismerve, azokat maximálisan tiszteletben tartva, használhatjuk ki teljes mértékben lehetőségeinket.

Ez a könyv és a benne lévő 64 mintával átfogó képet ad a mandalák felépítéséről, rendszeréről és formavilágáról., minden egyes darab hagyományos rajz- és geometriai eszközökkel, kézzel készült, egyéni felhasználásra. Külön fejezet nújt útmutatást azokról az eszközökről, grafikai és kézműves technikákról, amelyekkel életre kelthetők, kiszínezhetők a mandala minták. Az alkotást végezhő egyedül, de lehet közösség építő tevékenység vagy egyszerű kikapcsolódás, regeneráció.
A jobb befogadhatóság érdekében minden egyes mandalánál részletes leírást talál az eredetéről, a benne fellelhető szimbólumokról és felhasználásának lehetőségeiről.

Felhívjuk minden kedves olvasónk figyelmét, hogy a könyvben található minták alkalmazása nem helyettesíti és nem pótolja semmilyen betégség esetében a megfelelő orvosi kezelést! Súlyos idegrendszeri zavarokkal küzdők használat előtt kérjék ki orvosuk, ideggyógyászuk véleményét!

A könyv szerzője és rajzolója mindenkinek sok sikert, kitartást és lelkesedést kíván a mandalakészítéséhez!

 

 

A könyvben található mandalák címei:

1.csakra - Gyökér-csakra
2.csakra - Hasi, nemi, szakrális vagy szex csakra
3.csakra - Napfonat (Plexus solaris vagy köldök csakra)
4.csakra - Szív-csakra
5.csakra - Torok-csakra
6.csakra - Harmadik szem
7.csakra - Koronacsakra, Ezer szirmú lótuszvirág
Test-Lélek-Szellem - az energia tökéletes áramlása
A 12 újkori zodiákus
A kos jegyében
A bika jegyében
Az ikrek jegyében
A rák jegyében
Az oroszlán jegyében
A szűz jegyében
A mérleg jegyében
A skorpió (sas) jegyében
A nyilas jegyében
A bak jegyében
A vízöntő jegyében
A halak jegyében
A kozmikus ember
Ji ching - 64 karmadoboz
Mezopotámiai csillag
Szíriusz
Az élet virága
Ankh kereszt 3 gyémántban
Ozirion
Sri Yantra
A jávai Borobudur sztúpa alaprajza
Buddhista mandala
Mennyek Királynőjének rózsaablaka
Az utolsó ítélet rózsaablaka
Arthur király kerekasztala
A chartres-i katedrális labirintusa
Nürnbergi kereszt
A Szent Szűz gyógyító virágai
A vízöntő kor csillaga
7 sugár
Alkimista aranycsinálás
A Szent Korona és a Szent Grál
Tarot - A sors kereke
Kába-kő
Iszlám ornamentika
Indián asszonyok küszöb mintája
Szerencse, gazdagság és hosszú élet csomója
A rugalmasság és a változás mandalája
A Genezis mintázat
A teremtés hangja
A fény kiáradása
Fibonacci spirálja
Az akvamarin atom-szerkezete
Az élet ősrobbanása
A tápláló Földanya
Tér és idő fogságában
A tavasz
A nyár
Az ősz
A tél
Illúziók a 3. dimenzióban
Univerzális SOS jelzés
Mátrix - A mágikus szaturnusz négyzet
Az energia megmaradás törvénye
Minden - Semmi