Halzer Györgyi - Művészeti mintakönyvek I-VI
64 oldal, puhakötéses cérnafűzéssel, 21x21cm
Megrendelhetőek a rendelés oldalunkon.


I. Válogatás a letűnt civilizációk
és az ősi Európa díszítő motívumaiból
Afrika, Ausztrália, Észak- és Dél-Amerika, Kis-Ázsia, Európa

Ebben a válogatásban 58 darab eredeti díszítő minta található, törzsi népektől, letűnt civilizációktól és az ősi Európából ránk maradt hatalmas kulturális kincsből, i.e. 7000-től a honfoglalás koráig. Az eredeti tárgyakról vonalas ábrává alakítottuk a motívumokat, hogy így biztosítsunk sokkal könnyebb felhasználást hobbi művészek, dekoratőrök és kézművesek számára.

Minták megtekintése

 

II. Válogatás bizánci, perzsa és iszlám díszítő motívumokból Közel-Kelet, Észak-Afrika és Belső-Ázsia

Ebben a válogatásban 58 darab eredeti díszítő minta található, bizánci, perzsa, iszlám és kopt díszítő motívumokból, a Közel-Kelet, Észak-Afrika és Belső-Ázsia tájairól származó hatalmas kulturális kincsből. Az eredeti képekről és tárgyakról vonalas ábrává alakítottuk a motívumokat, hogy így biztosítsunk sokkal könnyebb felhasználást hobbi művészek, dekoratőrök és kézművesek számára.      

Minták megtekintése

III. Válogatás a császári Kína és Japán díszítő motívumaiból
Kína és Japán

Ebben a válogatásban 58 darab eredeti díszítő minta található, a császári Kínából és Japánból ránk maradt kulturális kincsekből. Az eredeti képekről és tárgyakról vonalas ábrává alakítottuk a motívumokat, hogy így biztosítsunk sokkal könnyebb felhasználást hobbi művészek, dekoratőrök és kézművesek számára.

Minták megtekintése

 

IV. Válogatás európai díszítő motívumokból,
a X. századtól a XIX. század elejéig
Európa

Ebben a válogatásban 58 darab eredeti európai díszítő minta található, a X. századtól a XIX. század elejéig tartó időszak kulturális kincsei közül. Az eredeti képekről és tárgyakról vonalas ábrává alakítottuk a motívumokat, hogy így biztosítsunk sokkal könnyebb felhasználást hobbi művészek, dekoratőrök és kézművesek számára.

Minták megtekintése

 

V. Válogatás Európa és Észak-Amerika
szecessziós díszítő motívumaiból
Európa, Észak-Amerika

Ebben a válogatásban 136 darab eredeti minta található, a nyugat-európai és az amerikai szecesszió különleges alkotásiból, az 1880-1920 közötti időszakból. E stílus több néven is ismert, pl. art nouveau, Jugendstil, nieuwe kunst, modernismo, stile floreale. Az eredeti tárgyakról vonalas ábrává alakítottuk a motívumokat, hogy így biztosítsunk sokkal könnyebb felhasználást hobbi művészek, dekoratőrök és kézművesek számára.

Minták megtekintése

 

VI. Válogatás Közép-Ázsia, Tibet és India díszítő motívumaiból
Közép-Ázsia, Dél-Ázsia

Ebben a válogatásban 85 darab eredeti minta található, a közép-ázsiai, tibeti és indiai buddhizmus, valamint a hinduizmus jellegzetes szimbólumaiból, díszítő motívumaiból és istenségeik képi megjelenítéseiből, az i.e. IV. és i.sz. XIX. század közötti időszakból. Az eredeti tárgyakról vonalas ábrává alakítottuk a motívumokat, hogy így biztosítsunk sokkal könnyebb felhasználást hobbi művészek, dekoratőrök és kézművesek számára.

Minták megtekintése

 

A díszítő minták alkalmasak például kifestésre, színezésre, képek, dekorációk készítésére, sokféle kontúros technikához, üvegfestéshez, üvegmatrica készítéshez, textil- és selyemfestéshez, cserép és porcellán festéshez, tűzzománc készítéshez, hímzéshez, gobelin készítéshez, falikárpitok vagy szőnyegek szövéséhez. Ehhez külön segítség, rövid leírás és ötletek is találhatók, a technikai tanácsadó fejezetben és a színes oldalakon.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a felhasználási területeket bemutató ötletadó tárgyak és minták színeikben eltérnek az eredeti régészeti leletektől, amelyeket a könyv megjelenéséhez amatőr művészek munkáiból állítottunk össze, akik a most kapható modern anyagok és eszközök segítségével készítették el ezeket, a könyvben található minták alapján.